Túl hosszú, elnőtte a formáját és a hajszálak is koszán dőlnek jobbra-balra a fejtetőn – Ugye ismerős a szituáció? A karantén helyzet próbára teszi az embereket: a bezártság, a bizonytalanság, a félelem rengeteg energiát emészt fel, miközben olyan megszokott szolgáltatásokról is le kell mondani, mint amilyen a haj- és szakállvágás. Adunk néhány tippet, ha szeretnéd kicsit jobban érezni magad bőrödben és javítanál az összképen!

Jöjjenek a jó tanácsok a Beretva szakembereitől!

Vágj bele!

Bátran kísérletezhetsz otthon a hajvágással, jóllehet a vakmerő stílusváltásokat érdemes inkább későbbre időzíteni. Lényeges, hogy ha géppel vágsz, akkor a száraz hajjal könnyebb dolgozni, ha viszont ollóval, akkor legyen vizes a hajad! Kezdd a fej oldalsó és hátsó részeivel, lentről felfelé nyírj. Előbb 6-9 mm-es hosszúságot állíts be, ezt, ahogy fokozatosan haladsz előre 2-2 mm-rel növeld. Akkor lesz természetes a hatás, ha legalább 3 fokozatot használsz. A fejtetőt ollóval szebben lehet nyírni, ez azonban nagyobb gyakorlatot igényel. Jobb híján a legnagyobb hosszúságot eredményező fokozaton végezd a nyírást. Lényeges, hogy folyamatosan ellenőrizd, hogy a vágás szimmetrikus-e és gyakran fésüld át a hajat.

Szerezz be szakállápoló szereket

Alapvetően a szakállas embereknek érdemes a mindennapok során is ügyelni a szakállápolásra, a bezártság idején azonban ez még inkább fontos lehet, hiszen nem tudsz elmenni a kedvenc barberedhez, hogy felfrissítse az arcszőrzetedet és elvégezze a szükséges haj- és szakállvágás munkálatait. Amit tehetsz, hogy beszerzel szakállápoló termékeket: balzsamot, olajat és sampont. A balzsam energetizálja a szálakat, puhítja a bőrt, így nem fog viszketni, hosszú távon pedig védi a szőrzetet és hozzájárul ahhoz, hogy egészséges legyen. A szakállolaj segít, hogy a szőr puha, fényes és jó illatú legyen, a bőröd pedig hidratált. A sampon pedig az, ami ápolja, tisztítja a szakálladat és az arcbőrödet.

Fesd be a szakállad

Az ősz szakáll és bajusz szálakat könnyedén elfedheted egy kis festékkel. Ha kevésbé tartós megoldást szeretnél, inkább csak kísérleteznél, akkor válassz a színezők közül, ha viszont tartóst megoldást keresel, akkor a festékhez nyúlj. Alapvetően utóbbi szebb színt, természetesebb hatást eredményez, amit viszont sose válassz az a női hajfesték! Készíts elő gumikesztyűt, ecsetet, törölközőt, vazelint és indulhat a móka! Először is, a vazelin segítségével megakadályozhatod, hogy a festék az arcbőrödet is befogja, majd miután összekeverted a festéket, nincs más hátra, mint felkenni, felülről lefelé, egyenletesen az ecset (applikátor) segítségével. Ha letelt a csomagoláson feltüntetett idő, akkor mosd le alaposan szakállsamponnal! Lényeges, hogy a szakállformát a festés után alakítsd ki, előtte pár nappal inkább ne nyúlj a borotvához, így elkerülheted az irritált bőr okozta problémákat.

Az otthoni haj- és szakállvágás izgalmas kihívás a gyakorlatlan férfiak számára. Szerencsére a Beretva Borbély Szalon hamarosan megnyitja kapuit a borbély szolgáltatásokat kereső igényes férfiak előtt a Rózsadomb Centerben. Mi már készen állunk, alig várjuk, hogy végre Ti is jöhessetek a szalonba!