Itt a tavasz, kezdődik az esküvőszezon! A menyasszony megjelenéséről, frizurájáról szóló cikkekkel Dunát lehet rekeszteni, kevesebb szó esik azonban a vőlegények megjelenéséről, hajviseletéről. Márpedig a nagy napon az úriemberek is szeretnének csinosak és megnyerők lenni. Ehhez adunk most néhány tanácsot!

Mit viselj?

A választott ruhát leginkább a körülmények határozzák meg, például az, hogy milyen lesz az esküvő stílusa, milyenek vagytok Ti, mit szeretnétek mutatni magatokról. A klasszikus öltönytől ma már bátran el lehet térni, ugyanúgy megállja a helyét egy zakó is, amiből viszont nem szabad engedni, az a megfelelő méret.

Alapvető, hogy az ember olyan ruhadarabokat válasszon, amik méretben is passzolnak, nincs ez másként az esküvői viselet esetében sem. Nincs annál kiábrándítóbb, mint mikor egy alapvetően szép öltönynadrág lötyög a viselőjén, ahogy az sem szerencsés, ha túlságosan szűk.

A férfiak ruhadarabjai ideális esetben illeszkednek a menyasszonyi ruhához. Nemcsak stílus szempontjából megnyerő, hogy a menyasszonyon és a vőlegényen is vannak rezonáló motívumok, de az összetartozásotokat is kifejezhetik ezzel a kis aprósággal.

Nem utolsó sorban pedig az esküvő stílusához is igazodni kell. Ha egy exkluzív, előkelő helyet választotok az igen kimondására, akkor érdemes az öltözetet is ehhez igazítani.

Ne halogasd!

Az esküvői előkészületek tele vannak tervezéssel, például annak megtervezésével, hogy mit viselsz majd. A férfiak többsége, valljuk be, nem szívesen tölti szabad idejét vásárlással. Ne bízd azonban a ruhavásárlást a véletlenre, ne hagyd legutoljára, és ne ess abba a hibába, hogy „ó, majd előtte nap elszaladok valahova, aztán leakasztok egy öltönyt”. Ahogy közeledik az időpont, egyre nagyobb lesz a feszültség, egyre inkább szorít majd az idő, és még rengeteg dolgotok lesz, amit el kell intézni. Ess túl az öltönyvásárláson mielőbb, és jöhet a többi teendő!

A megfelelő frizura kiválasztása

Az esküvő alkalmával a legtöbb pár szeretné a lehető legjobb arcát mutatni: tökéletesen passzoljon minden, legyen különleges, egyedi és megismételhetetlen a megjelenés. Ez az elképzelés gyakran odáig is eljut, hogy a pár hajlandó olyan darabokat, stílust is bevállalni a trendek kedvéért, ami igazából nem is illik egyikőjükhöz sem.

Így van ez a férfiak frizurájával is. Nem érdemes a saját stílusodtól merőben eltérő irányvonalat választani, mivel ez magában hordozza annak kockázatát, hogy kényelmetlenül érzed majd magad. Inkább maradja a jól beváltnál, és egyéb kiegészítőkkel, apróságokkal turbózd fel az összképet.

Amire viszont tudatosan készülj -ha ezt eddig nem tetted- az a szakállad és hajad ápolása. Alapesetben is javasolt a szakállolaj, szakállsampon, szakállbalzsam és a különféle hajkondicionálók használata, de ha ez eddig kimaradt ez életedből, akkor jó pár hónappal a nagy nap előtt vezesd be ezek alkalmazását a napi rutinban. Így mire eljön az idő, a hajad és a szakállad, dús, selymes és élettel teli lesz.

Szeretnéd, ha a frizurád és a szakállad tökéletes lenne a nagy napon? Foglalj időpontot a Beretva Borbély Szalonba, ahol borbélyaink segítenek megtalálni az alkalomhoz és hozzád is illő haj- és szakállformákat!

Időpontfoglalás: https://www.beretva.hu/idopontfoglalas/