A szépségápolás az elmúlt évtizedekben a nők kiváltsága volt inkább, ma már azonban a modern férfi = igényes férfi eszme egyre inkább előtérbe kerül. Összegyűjtöttük, hogy vajon mi tesz igényessé egy férfit! Jöjjenek a kritériumok!

Az első benyomás kialakításának legfontosabb eszköze a külső megjelenés. Persze, igen, a belső ennél is fontosabb, tény azonban, hogy az első pillantásra összeállt kép alapján helyezzük valamilyen kategóriába az idegent a fejünkben kialakult sztereotípiák alapján. Aztán persze idővel, az ismertség előre haladásával ez a besorolás változhat. 

Az ember külseje, fizimiskája sok mindent elárul a jelleméről. Következtethetünk az illető stílusára, életkorára, akár a foglalkozására is. Az ápoltság és igényesség ebből a sorból kilóg abban az értelemben, hogy ez alap elvárás lenne minden férfinél és nőnél, mindenféle életirányzattól függetlenül. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezeket a fogalmakat egy skálán érdemes elképzelni, melynek egyik végén a teljesen elhanyagolt külső, a másikon pedig a makulátlan férfi helyezkedik el. Nézzük, milyen egy igényes férfi!

Rendezett haj és szakáll

A túl hosszú szakáll nemcsak zavaró a viselőjének, de esztétikai tekintetben is hagy kivetnivalót maga után. Ugyanez igaz a rakoncátlan hajszálakra és a formáját elnőtt hajkoronára is. Aki tudja magáról, hogy ezzel a kérdéssel korlátozottan szeretne csak foglalkozni, az válassza inkább a szakáll és borosta nélküli létet és a rövid frizurát.

Friss arcbőr

A hidratáltság az igényesség egyik alapkövetelménye. A friss és üde arcbőr magabiztosságot kölcsönöz, ezáltal pedig jobb benyomást kelt egy idegenben.

Gondozott kezek

A bőrápolás törvénye nemcsak az arca, hanem a kezekre is érvényes. A dörzspapírra száradt kézfej és a hosszú, formátlan, esetleg koszos körmök mindenképpen kerülendők. Az alap manikűr otthon is elvégezhető, ha pedig beépül a rutinba, akkor csupán néhány percet vesz igénybe alkalmanként. Amire figyelj: körmök, körömágy és kézfej!

Jó lehelet és illat

Az igényes férfi ad a szájápolásra is, ami kiterjed a rendszeres fogmosásra és a fogorvoslátogatásra is. Ezzel jó eséllyel elérhető a sokáig szép fogsor és elkerülhető a rossz lehelet. Ha már az illatoknál tartunk, a rendszeres tisztálkodás mellett érdemes az izzadásgátló dezodor megválasztására is gondot fordítani, így egy megerőltetőbb nap után sem merülhet fel a testszag problémaként.

Személyiségéhez illeszkedő stílus

Manapság már öltözködési stílusok tucatjai közül válogathatnak a férfiak. A legfontosabb, hogy mindenki megtalálja a személyiségéhez leginkább illeszkedő irányokat, és ezt összhangba tudja hozni azzal, ami jól áll neki. Az igényes férfi tehát nem vakon majmolja a divatfanatikusokat, hanem gondolkodik és rendelkezik némi önkritikával és önismerettel is.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik haj és szakáll stílus illik temperamentumodhoz és arcformádhoz, akkor gyere el a Beretva Szalonba, ahol profi borbélyaink segítenek megtalálni a megelőnyösebb formákat! Foglalj időpontot!